Wrong lens listed in image info

tcrowsontcrowson VancouverRegistered Users Posts: 1 Beginner grinner
I have some images which were shot with the tamron 35-150 f/2.8-4, and Lightroom shows this information correctly. But once the image is published and I view the image info on the smugmug side, the lens info says “Sigma 24-70 f/2.8” (which I have never even used).

Again, the metadata on the Lightroom side shows the correct lens. Either that’s getting altered at the time of publication, or something on the Smugmug side is interpreting it wrong.

Any ideas?

Comments

  • denisegoldbergdenisegoldberg Major grins North Andover, MASuper Moderators Posts: 13,068 moderator

    You might want to contact the SmugMug help desk with this question.

    https://help.smugmug.com/email-a-smugmug-support-hero-rkwelDyVrz

  • RichardRichard Mildly bemused Madrid, SpainAdministrators, Vanilla Admin Posts: 19,272 moderator

    I don't speak for SmugMug, but IIRC, they use a utility called exiftool to extract metadata, and sometime it gets things wrong. I'm not sure there's much you can do about it. If SM extracts the data on the fly, then fixing the utility would correct the problem, but I don't know whether that's how it works. If you post a link (text is fine) to the pic, I can tell you what my copy of exiftool is reporting.

  • rainforest1155rainforest1155 SmugMug Support Hero Registered Users Posts: 4,535 Major grins

    Richard is correct that we use exiftool to handle metadata extraction. If the extracted info is not correct, we could report this to the exiftool developer if you could send us a link to the photo on your site via our HelpDesk along with details on the equipment used (camera, any lens adapter / converter) and also let us know if you would be okay with us to send the photo on to the exiftool developer to help them identify and resolve the incorrect metadata.

    Sebastian
    SmugMug Support Hero
Sign In or Register to comment.